De Zwitserse Methode

De Zwitserse Methode

Zwitserse methode

Duurzaam stoken? Dat begint natuurlijk met het aansteken van het hout. De meest bekende manier om hout aan te steken is door een soort dakje te creëren waaronder je aanmaakhout en aanmaakblokjes legt. Deze manier van hout aansteken heeft echter een verhoogde kans op rookvorming. Rookvorming kan vervelend voor jezelf zijn maar ook voor je buren. 

Haardhoutloods.nl raadt daarom aan om jouw haardhout aan te steken middels de Zwitserse Methode! Deze methode heeft als kenmerk dat het vuur boven aan wordt aangestoken en langzaam naar beneden toe kruipt. Hierdoor is er geen kans op rookvorming en worden schadelijk stoffen vroegtijdig verbrand. Dit betekent een duurzame verbranding. 

Wij leggen je uit hoe dat precies in zijn werk gaat zodat ook jij op deze manier kan stoken!

STAP 1 Gebruik uitsluitend droog hout

Bij Haardhoutloods.nl ben je altijd verzekerd van ovendroog haardhout. Ovendroog haardhout ontbrandt makkelijk waardoor jij snel een goed lopend vuur hebt waar je de hele avond plezier van hebt. Nat hout ontbrandt moeilijk en duurt lang voordat het echt warmte geeft. 

Klik hier voor ovengedroogd elzen-, berken-, essen-, beuken- of eiken haardhout

STAP 2 Bouw een Piramide

3 blokken haardhout

Zwitserse methode 2 lagen

 Zwitserse methode met aanmaakhout

Zwitserse methode complete piramyde

STAP 3 Steek de piramide aan

Steek de piramide aan. Zet in het begin de zuurstoftoevoer volledig open en zet deze na een tijdje op 50%-75% open. Geniet van een prachtige ontbranding en van de heerlijke warmte! 

Zwitserse methode werkend

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.