Over Ons

Welkom op de website van Haardhoutloods.nl. Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van kachelhout (ook wel haardhout, stookhout of brandhout genoemd).

In 2002 richt onze vader een houtproductie bedrijf op met een groot doel, namelijk het aanbieden van hoogwaardige hout producten. Vanaf die dag heeft hij nooit genoeg genomen met minder dan dat. Tegenwoordig is het bedrijf overgegaan van vader naar zoons en staat het beleid van onze vader nog steeds hoog in het vaandel. Na de overname is het bedrijf volledig gedigitaliseerd en hebben wij de productie opgeschaald naar het hoogste niveau.

Bij Haardhoutloods hebben wij alles in eigen beheer: van de productie tot aan de bezorging bij u thuis. Dit betekent dat ons hout altijd eerst gedroogd word in onze droogkamers, waarbij wij een ideaal vochtpercentage behalen met een maximum van 19% vochtigheid. Het hout word hierna opgeslagen in onze loods waar de pallets droog en vochtvrij staan. Hieronder vind u een aantal foto’s over hoe dit proces bij ons in zijn werking gaat:

De oogst:

Ons hout word uitsluitend van FSC gecertificeerd bosbeheer afgenomen, dat betekent dat het hout dat door ons geoogst word altijd vooraf word aangewezen door het bosbeheer en betreft dit altijd hout dat om de volgende reden geoogst word: Ecologische om beter natuurwaarden te realiseren en esthetische om een aantrekkelijk landschap en leefomgeving te creëren. Na de oogst word het hout naar onze productie gebracht waarbij het naar de juiste maat gesneden word.

Ondertussen vind de opbouw van de pallets plaats:

Het hout word vervolgens in de pallets gestapeld en in onze grote droogkamers geplaatst:

Na de gebruikelijke droogperiode in de droogkamers worden de pallets veilig vervoerd naar onze loods waar deze droog en vochtvrij staan.

Kortom draait het bij de haardhoutloods allemaal om service en een goede veilige productkeuze. Wij zijn trots op ons werk en wij dragen graag bij aan de gezelligheid bij mensen thuis. Een knapperend vuur verbindt familie en vrienden. Wij willen u graag deze warmte en gezelligheid bieden door middel van het beste haardhout.