Houtbriketten

Houtbriketten

Wat zijn houtbriketten?

Houtbriketten zijn samengeperste houtsnippers. Door dit proces ontstaat een stevig brandbaar blok wat wij een briket noemen. De houtsnippers zijn een afvalproduct van zagerijen. Hierdoor proberen zagerijen zo weinig mogelijk afval over te houden aan het hout zagen.   Je zou houtbriketten dan ook een duurzaam product mogen noemen.

Hoe werken briketten?

Briketten werken in principe hetzelfde als haardhout. Je voegt ze toe aan een lopende vuur en brandden langzaam op. Ze hebben als eigenschap dat ze over het algemeen langer branden dan haardhout.

Briketten toevoegen aan houtkachel

Wat zijn RUF briketten?

RUF Briketten

RUF Briketten zijn gemaakt van houtsnippers die samen zijn geperst in blokken. Briketten zijn uitermate geschikt voor het lang verwarmen van een ruimte. RUF Briketten hebben een hoge energetische waarde, tot wel 3x hoger dan normaal openhaardhout. U geniet dus van heerlijke warmte met relatief weinig briketten. 

Omdat de briketten van beukenhout zijn gemaakt hebben zij een relatief lange brandduur omdat het een harde houtsoort is. In de briketten zitten geen toevoegingen of schadelijk stoffen. Het zijn afvalproducten van houtzagerijen, dit betekend dat zelfs het zaagsel van hout wordt het gebruikt. Dit betekent dat je schoon en milieuvriendelijk stookt.

Wat zijn Pini Kay briketten?

Pini Kay briketten

Pini Kay briketten zijn langwerpige briketten met een gat in het midden. De Pini Kay briketten zijn gemaakt van samengeperste eikenhoutsnippers. Eikenhout is een harde houtsoort waardoor de Pini Kay briketten ook de eigenschappen van een harde houtsoort bezit.

Harde houtsoorten staan er bekend om dat ze moeilijk aan te krijgen zijn. Het voordeel van Pini Kay briketten is dat het briket een gat in het midden heeft. Hierdoor ontstaat een snelle ontbranding.

In de briketten zitten geen toevoegingen of schadelijk stoffen. Het zijn afvalproducten van houtzagerijen, dit betekend dat zelfs het zaagsel van hout wordt het gebruikt. Dit betekent dat je schoon en milieuvriendelijk stookt.

Wat zijn Nestro briketten?

Nestro briketten

Nestro briketten zijn cilinder vormige samengeperste houtsnippers. Doordat de briketten onder hoge druk zijn samengeperst ontstaat er een hoge verbrandingswaarde.  Er zitten verschillende houtsoorten verwerkt in onze Nestro briketten: beuken, grenen en dennenhout kun je terugvinden in deze briketten. Door deze combinatie is de Nestro briket eigenlijk een multifunctioneel product. Zo heeft deze de voordelen van een zachtere houtsoort zoals snelle ontbranding. En de voordelen van een hardere houtsoort zoals het lange nagloeien.

Een opmerkelijke eigenschap van een Nestro briket is dat hij uitzet binnen in de openhaard. Ongebruikt is de Nestro briket 26 cm maar als de briket verwarmd wordt zet deze uit en vult de haard of kachel.

Wat zijn de beste briketten voor houtkachel?

RUF Briketten en Pini Kay zijn gemaakt van harde houtsoorten zoals beukenhout en eikenhout. RUF briketten en Pini Kay briketten zijn het best voor middelgrote tot grote houtkachels. Deze briketten hebben meer warmte en zuurstof nodig.

NESTRO briketten zijn het beste voor de kleinere houtkachels. Deze briketten zijn gemaakt van een combinatie van verschillende houtsoorten. Daarom zijn deze geschikter voor de kleinere houtkachels.  

Welke briketten branden het langst?

Alle briketten hebben een lange brandduur. Nestro briketten branden het langst in onze ervaring. Ondanks de zachtere houtsoorten die er in verwerkt zitten gloeien deze briketten enorm lang na.  

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.