Het bezorgproces

Het bezorgproces

Leveren van een pallet met heftruck

Het bestellen op haardhoutloods is enorm eenvoudig. Je kiest jouw product en je kiest een bezorgdatum. Na jouw bestelling komt er een logistiek proces op gang waar wij jou graag in meenemen zodat je weet wat je kunt verwachten. 

Jouw bestelling is binnengekomen bij haardhoutloods. Allereerst controleren wij de leverdatum die je hebt gekozen en plannen deze in bij één van onze transporteurs. De 2e stap die we zetten is het controleren van jouw leveradres via Google Maps. Wij kijken naar de leveromgeving en naar de oprit.

De leveromgeving:

Wij kijken naar de omgeving te zien of er eventuele moeilijkheden zijn om te bezorgen. Daarnaast doen we dat om te bepalen wat voor vervoersmiddel wij sturen. Wij hebben keuze uit 3 verschillende vervoersmiddelen. 

Een vrachtwagen

Een vrachtwagen is het standaard vervoersmiddel waar onze transporteurs mee rijden. De vrachtwagen wordt gebruikt bij leveringen waar de losmogelijkheid ruim is. Wij kunnen hiermee al onze hele, halve pallets en netzakken mee vervoeren. 

Vrachtwagen

Een bakwagen

De bakwagen is eigenlijk een kleinere soort vrachtwagen die wordt ingezet bij minder ruime losmogelijkheden zoals woonwijken en smallere wegen. Ook met een bakwagen kunnen wij hele, halve pallets en netzakken vervoeren.  

Bakwagen

Een klepbus

Een klepbus wordt ingezet voor leveringen naar adressen waar geen ruimte is voor een bakwagen of vrachtwagen. Of een gebied waar een gewichtsbeperking geldt. In een klepbus kunnen alleen kleinere pallets vervoerd worden zoals halve pallets en 15 of 30 netzakken. 

Klepbus

De oprit

Tijdens de levering kijken we ook naar de opritten. Bij een standaard levering komt de chauffeur leveren met een palletwagen (pompwagen). Deze palletwagen kan niet over een onverharde ondergrond rijden zoals grind, gras, zand en vaak ook niet over hobbelige ondergrond zoals kinderkopjes. Mocht jouw oprit uit deze ondergrond bestaan dan is er vooralsnog geen probleem en zijn er 2 opties! 

Optie 1 Levering met kooiaap

Het is mogelijk om over een onverharde ondergrond te rijden! Hiervoor dient u een kooiaap bij te bestellen, dat kan tijdens het afronden van de bestelling. Deze heftruck heeft grote banden en kan wel over een onverharde ondergrond rijden. Hiervoor wordt €60,- extra in rekening gebracht. 

Kooiaap

Optie 2 Leveren op de stoep

De pallet wordt naar wens op de stoep zo dicht mogelijk bij het huis neergezet. 

Wilt u uw pallet op een specifieke plek geplaatst hebben, bijvoorbeeld in uw achtertuin? Wij kunnen niet garanderen dat dit kan, het is altijd aan de chauffeur om te bepalen wat de (on)mogelijkheden zijn.
Wanneer u uw pallet op een specifieke plek geplaatst wil hebben raden wij u aan om aanwezig te zijn bij de bezorging. Zo kan u overleggen met de chauffeur en kunnen de opties besproken worden.

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.